Wróæ   forum, porady, projekty, pomys³y > Twoje cztery k±ty - dom, mieszkanie > Budowa domu > Instalacje

Odpowiedz

LinkBack Narzêdzia w±tku Wygl±d
04-05-09, 10:01
Wa¿ne tematy, og³oszenia.

A ja Ci polecam to...

stare 03-04-2010, 10:03   #1 (permalink)
Administrator

Domy¶lnie Ogrzewanie pod³ogowe

Któ¿ nie chcia³by mieæ w domu podgrzewanej pod³ogi. Dotychczas by³o to rozwi±zanie dla bogatych, bowiem wi±¿e siê z dodatkowymi kosztami - nie tylko samej instalacji, ale ju¿ po - wy¿szymi rachunkami za pr±d.

Czy w ogóle warto inwestowaæ pieni±dze w podgrzewan± pod³ogê? Je¶li zamiast paneli zdecydowali¶my siê na kafle to moja odpowied¼ brzmi - zdecydowanie tak. Kafle niestety s± do¶æ nieprzyjemne, bowiem zimne. St±paj±c po nich go³± stop± nie odnosi siê mi³ego odczucia przytulno¶ci, ciep³a.

Pod panelami nie jest ono konieczne, nie ma jednak¿e ku temu ¿adnych przeciwwskazañ, choæ wiele ludzi jest odmiennego zdania. Samo drewno jest materia³em daj±cym poczucie komfortu i ciep³a. Moda na drewno nadal trwa, ci±gle i nieustannie od kilkunastu ju¿ lat. Wcze¶niej przejawia³o siê to szczególnie w parkietach, dzi¶ triumfy ¶wiêc± panele.

Elektryczne ogrzewanie pod³ogowe mo¿e byæ wykorzystywane jako g³ówny system grzewczy mieszkania czy domu, albo dodatkowy obok tradycyjnych grzejników na¶ciennych. Co wiêcej na rynku znale¼æ mo¿na ró¿nego rodzaju systemy grzewcze dostosowane do danej powierzchni - w tym tak¿e drewnianej.

Warto dodaæ, ¿e w dobie najnowocze¶niejszych technologii na rynku dostêpne s± tak¿e systemy sterowania temperatur±, dziêki czemu mo¿na za pomoc± jednego urz±dzenia kontrolowaæ temperaturê w ca³ym domu.
Wera_nika jest nieaktywny   Odpowied¼ z Cytatem
Odpowiedz

Narzêdzia w±tku
Wygl±d

Zasady postowania
Nie mo¿esz zak³adaæ nowych tematów
Nie mo¿esz pisaæ wiadomo¶ci
Nie mo¿esz dodawaæ za³±czników
Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów

BB Code jest W³±czony
EmotikonyW³±czony
[IMG] kod jest W³±czony
HTML kod jest Wy³±czony
Trackbacks are W³±czony
Pingbacks are W³±czony
Refbacks are W³±czony

Skocz do forum

Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 20:36.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47