Wróć   forum, porady, projekty, pomysły > Wnętrza > Jadalnia

Odpowiedz

LinkBack Narzędzia wątku Wygląd
04-05-09, 10:01
Ważne tematy, ogłoszenia.

A ja Ci polecam to...

stare 03-09-2010, 13:10   #1 (permalink)
Administrator

Domyślnie Krzesła do jadalni

Kupiliście stół, ale krzesła żadne wam się nie podobają? - skąd ja to znam. Oczywiście krzesła do jadalni należy dobierać do stołu. Najlepiej jeśli kupimy jeden z gotowych zestawów. Chociaż coraz częściej na rynku pojawiają się oddzielnie stoły i krzesła.

Jeśli nie kupimy gotowego zestawy, nie będziemy mieć pewności czy krzesła będą idealnie pasowały do stołu. I nie chodzi tutaj o kolorystykę, która także jest niezmiernie ważna, ale chociażby wysokość stołu, a wysokość krzeseł.

Jednakże kiedy kupujemy meble te oddzielnie musimy wziąć pod uwagę koniecznie rozmiary stołu. Zastanowić się ile krzeseł danego rodzaju zmieści się przy naszym stole, pamiętając jednocześnie o tym, że każdy kto będzie siedział przy stole musi mieć dostateczną ilość miejsca, krzesła tym samym nie mogą być stłoczone. A najczęściej zajmują one 60 centymetrów przy stole. Warto zmierzyć także wysokość siedziska, - założenie, że zazwyczaj znajduje się na wysokości około 50 centymetrów może być błędne.
Wera_nika jest nieaktywny   Odpowiedź z Cytatem

stare 04-16-2010, 13:21   #2 (permalink)
Junior Member

Domyślnie

Miałam problem z doborem stołu i krzeseł do domu. Jak już coś mi się podobało, to od razu było takie drogie, że głowa na sama myśl o wydaniu takiej ilości pieniędzy mnie bolała. Na szczęście udało mi się znaleźć coś tańszego i równie fajnego na extrapunkt.pl - trzeba przyznać, że ceny mają bardzo atrakcyjne. To co w innych sklepach kosztuje bardzo dużo u nich można o kilkaset złotych taniej kupić. Bardzo polubiłam ten sklep.
OknoNaSwiat jest nieaktywny   Odpowiedź z Cytatem

stare 04-16-2010, 13:31   #3 (permalink)
Administrator

Domyślnie

Ja jakoś nie mogę przekonać się do kupowania mebli w sieci. Muszę wszystko widzieć na żywo, a co najważniejsze (a tyczy się krzeseł czy wypoczynku) usiąść na danym meblu, sprawdzić czy rzeczywiście jest wygodny!
Wera_nika jest nieaktywny   Odpowiedź z Cytatem
Odpowiedz

Tagi
jadalnia, krzesła do jadalni, meble do jadalni

Narzędzia wątku
Wygląd

Zasady postowania