|
||||||
![]() |
|
|
LinkBack | Narzędzia wątku | Wygląd |
| 04-05-09, 10:01 | |
|
Ważne tematy, ogłoszenia.
A ja Ci polecam to...
|
|
|
|
#1 (permalink) |
|
Administrator
|
Od kilku lat odchodzi się od tapet na ścian na rzecz malowania ich. Ostatnio modne są ostre kolory naprzemienne z pastelowymi. Najnowsze trendy jednakże zmierzają w stronę jeszcze innych udoskonaleń. Bo ile można patrzeć na gołe ściany? Z pomocą przychodzi nam artystyczne malowanie ścian. Dzięki niepowtarzalnym wzorom nasze pomieszczenie będzie niepowtarzalne. Mieszkanie czy dom napełni się blaskiem. Ściany tez będą stanowić jakże istotny element dekoracyjny. Możliwości są dwie, możemy albo skorzystać z już gotowych naklejek na ścianę (oczywiście kształt jaki nadamy danej kompozycji zależeć będzie tylko do nas), albo z pomocy profesjonalistów. Na rynku pojawiło się wiele firm, które proponują ów usługę artystycznego malowania. Wówczas na ścianach powstawać mogą przepiękne zachody słońca, włoskie - wąskie, ale jakże piękne uliczki, blask księżyca... właściwie wszystko czego sobie zażyczymy my, albo nasze dziecko (od żaby, która przemienia się w księcia, przez magiczne wróżki, po straszliwe - ostatnio niezwykle modne - wampiry). |
|
|
|
|
|
#2 (permalink) |
|
Junior Member
|
Właśnie jestem w fazie zmiany koloru w pokoju - niestety, jest położona tapeta. I tak się zastanawiam czy nie wykorzystać jej i pokryć tapetę kolorem. Co o tym sądzisz?
|
|
|
|
|
|
#3 (permalink) |
|
Administrator
|
Wszystko zależy od tego co jest na tej tapecie. Zapraszam do wrzucenia zdjęcia
Chętnie wyrażę swoją opinię.
|
|
|
|
|
|
#4 (permalink) |
|
Junior Member
|
Tapeta z reguły przebija się przez malowaną ściane,chyba lepiej będzie jeśli najpierw zdejmiesz tą która już jest na ścianie i po zagruntowaniu ścian położysz farbę.
|
|
|
|
|
|
#5 (permalink) |
|
Administrator
|
Zawsze może powstać jakieś ciekawe malowidło, jeśli tapetę pokryje się odpowiednio farbą.
|
|
|
|
|
|
#6 (permalink) |
|
Junior Member
|
A słyszeliście o tapetach, które można malować? A no właśnie są takie, udało mi się kilka znaleźć na decorations.pl i przyznam, że bardzo mnie takie pomysł zaciekawił. Myślę, ze do nowoczesnych mieszkań jest to bardzo ciekawe rozwiązanie - można położyć sobie taka winylową, wzorzysta tapetę, a jak się znudzi, to pomalować jakimś ciekawym kolorem.
|
|
|
|
![]() |
| Tagi |
| dekoracje, malowanie ścian |
| Narzędzia wątku | |
| Wygląd | |
|
|