Wróæ   forum, porady, projekty, pomys³y > Twoje cztery k±ty - dom, mieszkanie > Budowa domu > Okna, drzwi

Odpowiedz

LinkBack Narzêdzia w±tku Wygl±d
04-05-09, 10:01
Wa¿ne tematy, og³oszenia.

A ja Ci polecam to...

stare 03-04-2010, 09:26   #1 (permalink)
Administrator

Domy¶lnie Drzwi wewn±trz domu

W ka¿dym mieszkaniu, domu pojawiaj± siê drzwi. I choæ kiedy¶ panowa³a moda na pozbywanie siê ich z pomieszczeñ, teraz wracaj± do ³ask ze zdwojon± si³±. Bogata oferta pozwala ka¿demu klientowi wybraæ model, który bêdzie spe³nia³ wszystkie jego wymagania - od tych kolorystycznych, po wymiar oraz odpowiedni± cenê.

Oczywi¶cie na co innego zwracamy uwagê podczas zakupu drzwi wej¶ciowych, a na co innego - wewn±trzlokalowych. Najnowszy trend stawia na pierwszym miejscu funkcjonalno¶æ. St±d bardzo czêsto spotyka siê drzwi rozsuwane, które nie zabieraj± miejsca przy otwieraniu i zamykaniu.

Co wiêcej drzwi w domu czy mieszkaniu musz± byæ teraz ozdob±. Dodatkiem do wystylizowanego wnêtrza. Musz± pasowaæ idealnie do pokoju, nawi±zywaæ do konwencji epoki, zgadzaæ siê z wizj± u¿ytkowników czy projektanta.

Wbrew pozorom w drzwiach podobnie jak w modzie panuj± trendy. Ostatnim odkryciem s± efektowne po³±czenia paneli i szyb, które ciesz± siê nies³abn±c± popularno¶ci±. U¿ywa siê nawet jako drzwi do ³azienek. Oczywi¶cie atrakcyjne wzornictwo, a tak¿e bogata gama kolorów pozwala na dopasowanie ich do niemal ka¿dego wnêtrza.

Oczywi¶cie tradycjonali¶ci znajd± tak¿e co¶ dla siebie, nikt nie powiedzia³, ¿e trzeba pod±¿aæ za mod±. Najwa¿niejsze by dany model podoba³ siê prz4ede wszystkim domownikom, by³ wytrzyma³y. Dodatkiem mo¿e byæ dobra izolacja akustyczna.
Wera_nika jest nieaktywny   Odpowied¼ z Cytatem

stare 04-17-2010, 13:40   #2 (permalink)
TKM
Junior Member

Domy¶lnie

Wg mnie drzwi powinny byæ nie tyle modne,ile w³a¶nie funkcjonalne. Najlepiej w roli wewn±trz pokojowych sprawdzaj± siê rozsuwane drzwi,tym bardziej je¿eli mamy w±skie futryny.
TKM jest nieaktywny   Odpowied¼ z Cytatem

stare 04-19-2010, 08:43   #3 (permalink)
Administrator

Domy¶lnie

Nie ka¿demu podobaj± siê rozsuwane drzwi, ponadto nie zawsze mo¿na takie zamontowaæ (niestety). Drzwi s± niezwykle dekoracyjnym elementem ka¿dego mieszkania, domu - moim zdaniem powinny byæ ciekawe, oryginalne i modne! (ponadto podnosz± warto¶æ nieruchomo¶ci)

stare 05-06-2010, 19:12   #4 (permalink)
Junior Member

Domy¶lnie

Ja myslê nad monta¿em drzwi wchodz±cych w scianê- czy s± modne i przede wszystkim -funkcjonalne? porad¼cie
oskar_p jest nieaktywny   Odpowied¼ z Cytatem

stare 05-07-2010, 09:13   #5 (permalink)
Administrator

Domy¶lnie

A dlaczego akurat wchodz±ce w ¶cianê? Nie lepiej zamontowaæ przesuwne? Nie trzeba nic kuæ, a wygl±daj± równie dekoracyjnie.

stare 05-10-2010, 19:30   #6 (permalink)
Junior Member

Domy¶lnie

Ostatnio spotka³em siê z drzwiami wsuwanymi w ¶cianê i bardzo mi siê ten pomys³ spodoba³. Szczególnie dobrze sprawdza siê we wnêtrzach niewielkich, lub w miejscach kiedy wiele drzwi znajduje siê obok siebie - rozwi±zania na prawdê praktyczne.

Z czysto estetycznych wzglêdów, najbardziej lubiê drzwi takie jak
Aby zobaczyæ link za³ó¿ konto: zarejestruj sie

- nieco przeszklone, przez co nie s± takie ciê¿kie, a po³±czenie takie szk³a z ciemnym drewnem daje efekt elegancji. Znacznie lepiej wygl±da w przestronnych wnêtrzach.
domoklik jest nieaktywny   Odpowied¼ z Cytatem

stare 05-11-2010, 08:27   #7 (permalink)
Administrator

Domy¶lnie

Ja te¿ jestem zwolenniczk± takich przeszklonych drzwi. Co do tych wsuwanych w ¶cianê to i tak optujê za przesuwnymi.

stare 07-26-2010, 14:57   #8 (permalink)
Junior Member

Domy¶lnie

A ja znalaz³em rozwi±zanie i takie i takie na stronie
Aby zobaczyæ link za³ó¿ konto: zarejestruj sie

Te¿ siê zastanawiam nad tym które rozwi±zanie jest fajniejsze. Chyba bardziej jestem za drzwiami wsuwanymi w ¶cianê. Moim zdaniem to rozwi±zanie jest ciekawsze i ³adniejsze poza tym skrzyd³o i mechanizm s± mniej nara¿one na uszkodzenie.
anatol jest nieaktywny   Odpowied¼ z Cytatem

stare 07-27-2010, 15:16   #9 (permalink)
Administrator

Domy¶lnie

Zgadzam siê w zupe³no¶ci. Nie do¶æ, ¿e wygodniej, to jeszcze jak estetycznie!
Odpowiedz

Tagi
budowa domu, drzwi, projekty domów

Narzêdzia w±tku
Wygl±d

Zasady postowania
Nie mo¿esz zak³adaæ nowych tematów
Nie mo¿esz pisaæ wiadomo¶ci
Nie mo¿esz dodawaæ za³±czników
Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów

BB Code jest W³±czony
EmotikonyW³±czony
[IMG] kod jest W³±czony
HTML kod jest Wy³±czony
Trackbacks are W³±czony
Pingbacks are W³±czony
Refbacks are W³±czony

Skocz do forum

Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 20:37.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47