|
||||||
![]() |
|
|
LinkBack | Narzêdzia w±tku | Wygl±d |
| 04-05-09, 10:01 | |
|
Wa¿ne tematy, og³oszenia.
A ja Ci polecam to...
|
|
|
|
#1 (permalink) |
|
Administrator
|
W ka¿dym mieszkaniu, domu pojawiaj± siê drzwi. I choæ kiedy¶ panowa³a moda na pozbywanie siê ich z pomieszczeñ, teraz wracaj± do ³ask ze zdwojon± si³±. Bogata oferta pozwala ka¿demu klientowi wybraæ model, który bêdzie spe³nia³ wszystkie jego wymagania - od tych kolorystycznych, po wymiar oraz odpowiedni± cenê. Oczywi¶cie na co innego zwracamy uwagê podczas zakupu drzwi wej¶ciowych, a na co innego - wewn±trzlokalowych. Najnowszy trend stawia na pierwszym miejscu funkcjonalno¶æ. St±d bardzo czêsto spotyka siê drzwi rozsuwane, które nie zabieraj± miejsca przy otwieraniu i zamykaniu. Co wiêcej drzwi w domu czy mieszkaniu musz± byæ teraz ozdob±. Dodatkiem do wystylizowanego wnêtrza. Musz± pasowaæ idealnie do pokoju, nawi±zywaæ do konwencji epoki, zgadzaæ siê z wizj± u¿ytkowników czy projektanta. Wbrew pozorom w drzwiach podobnie jak w modzie panuj± trendy. Ostatnim odkryciem s± efektowne po³±czenia paneli i szyb, które ciesz± siê nies³abn±c± popularno¶ci±. U¿ywa siê nawet jako drzwi do ³azienek. Oczywi¶cie atrakcyjne wzornictwo, a tak¿e bogata gama kolorów pozwala na dopasowanie ich do niemal ka¿dego wnêtrza. Oczywi¶cie tradycjonali¶ci znajd± tak¿e co¶ dla siebie, nikt nie powiedzia³, ¿e trzeba pod±¿aæ za mod±. Najwa¿niejsze by dany model podoba³ siê prz4ede wszystkim domownikom, by³ wytrzyma³y. Dodatkiem mo¿e byæ dobra izolacja akustyczna. |
|
|
|
|
|
#2 (permalink) |
|
Junior Member
|
Wg mnie drzwi powinny byæ nie tyle modne,ile w³a¶nie funkcjonalne. Najlepiej w roli wewn±trz pokojowych sprawdzaj± siê rozsuwane drzwi,tym bardziej je¿eli mamy w±skie futryny.
|
|
|
|
|
|
#3 (permalink) |
|
Administrator
|
Nie ka¿demu podobaj± siê rozsuwane drzwi, ponadto nie zawsze mo¿na takie zamontowaæ (niestety). Drzwi s± niezwykle dekoracyjnym elementem ka¿dego mieszkania, domu - moim zdaniem powinny byæ ciekawe, oryginalne i modne! (ponadto podnosz± warto¶æ nieruchomo¶ci)
|
|
|
|
|
|
#4 (permalink) |
|
Junior Member
|
Ja myslê nad monta¿em drzwi wchodz±cych w scianê- czy s± modne i przede wszystkim -funkcjonalne? porad¼cie
|
|
|
|
|
|
#5 (permalink) |
|
Administrator
|
A dlaczego akurat wchodz±ce w ¶cianê? Nie lepiej zamontowaæ przesuwne? Nie trzeba nic kuæ, a wygl±daj± równie dekoracyjnie.
|
|
|
|
|
|
#6 (permalink) | |
|
Junior Member
|
Ostatnio spotka³em siê z drzwiami wsuwanymi w ¶cianê i bardzo mi siê ten pomys³ spodoba³. Szczególnie dobrze sprawdza siê we wnêtrzach niewielkich, lub w miejscach kiedy wiele drzwi znajduje siê obok siebie - rozwi±zania na prawdê praktyczne.
Z czysto estetycznych wzglêdów, najbardziej lubiê drzwi takie jak - nieco przeszklone, przez co nie s± takie ciê¿kie, a po³±czenie takie szk³a z ciemnym drewnem daje efekt elegancji. Znacznie lepiej wygl±da w przestronnych wnêtrzach. |
|
|
|
|
|
|
#7 (permalink) |
|
Administrator
|
Ja te¿ jestem zwolenniczk± takich przeszklonych drzwi. Co do tych wsuwanych w ¶cianê to i tak optujê za przesuwnymi.
|
|
|
|
|
|
#8 (permalink) | |
|
Junior Member
|
A ja znalaz³em rozwi±zanie i takie i takie na stronie
Te¿ siê zastanawiam nad tym które rozwi±zanie jest fajniejsze. Chyba bardziej jestem za drzwiami wsuwanymi w ¶cianê. Moim zdaniem to rozwi±zanie jest ciekawsze i ³adniejsze poza tym skrzyd³o i mechanizm s± mniej nara¿one na uszkodzenie. |
|
|
|
|
![]() |
| Tagi |
| budowa domu, drzwi, projekty domów |
| Narzêdzia w±tku | |
| Wygl±d | |
|
|